Sposób przygotowania

Przygotować marynatę (4 łyżki oliwy z oliwek, 4 ząbki czosnku, 1 posiekana mała papryczka chili, ½ pęczka świeżej bazylii
pieprz ziołowy, cukier), dokładnie mieszając wszystkie jej składniki. Filety ze śledzia norweskiego zalać marynatą i odstawić na 12 godzin. Następnie pokroić w bardzo cienkie plasterki i dekoracyjnie ułożyć na talerzu.
Pomidory i listki bazylii pokroić, orzeszki i czosnek drobniutko posiekać. Oliwę z oliwek połączyć z orzeszkami, czosnkiem oraz sokiem z cytryny i wymieszać z pomidorami.
Sałatkę dekoracyjnie ułożyć pośrodku talerza, wewnątrz carpaccio. Całość udekorować kolorowym pieprzem.

Komentarze

  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    u Doradcy to zawsze można zgłodniec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !