Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka nadziewana owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
jabłka 4 szt.
rodzynki 5 dkg.
migdały 5 dkg.
miód pszczeli 6 łyżek
ulubione zioła
śmietana 30% 1 szkl.
oliwa 1 łyżka
brandy 50 ml.
sól
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka nadziewana owocami

kaczkę oczyścić umyć i natrzeć solą oraz oliwą z oliwek wymieszaną z posiekanymi ziołami wstawić do lodówki na godzinę,jabłka umyć pokroić na ósemki usunąć gniazda nasienne włożyć do środka kaczki oraz połowę bakalii całość włożyć do rękawa wlać kilka łyżek wody zamknąć ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200st.piec ok.1,5godz.wyjąć z folii włożyć do brytfanki obłożyć owocami z puszki i jeszcze piec ok.30min bez przykrycia,śmietanę wymieszać z odrobiną soli i cukru a następnie ubić na sztywno,upieczoną kaczkę podawać ozdobioną bitą śmietaną i posypaną bakaliami z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak