Sposób przygotowania

kaczkę oczyścić umyć i natrzeć solą oraz oliwą z oliwek wymieszaną z posiekanymi ziołami wstawić do lodówki na godzinę,jabłka umyć pokroić na ósemki usunąć gniazda nasienne włożyć do środka kaczki oraz połowę bakalii całość włożyć do rękawa wlać kilka łyżek wody zamknąć ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200st.piec ok.1,5godz.wyjąć z folii włożyć do brytfanki obłożyć owocami z puszki i jeszcze piec ok.30min bez przykrycia,śmietanę wymieszać z odrobiną soli i cukru a następnie ubić na sztywno,upieczoną kaczkę podawać ozdobioną bitą śmietaną i posypaną bakaliami z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !