Sposób przygotowania

Rodzynki i pokrojone morele zalać rumem i wstawić do lodówki na dobę.
Schłodzić śmietankę i ubić z cukrem waniliowym, Śnieżkami i kakao na sztywno.
Odsączyć rodzynki i morele.
Orzechy posiekać i lekko uprażyć z płatkami migdałowymi - pozostawić do ostygnięcia.
Sezamki pokruszyć drobno.
Ubitą śmietanę kakaową połączyć ostrożnie z uprażonymi orzechami, nasączonymi rumem rodzynkami i morelami oraz pokruszonymi sezamkami.
Kremem napełnić pucharki.
Przybrać wiórkami kokosowymi i utartą lub posiekaną czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    poproszę porcyjkę
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !