Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab nadziewany jajkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 800 g
sól
pieprz
biała kiełbasa 2 surowa
boczek 200 plastry
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab nadziewany jajkami

Miso umyć, osuszyć, posolić i zrobić w nim "dziurę" przez środek. Odstawić do lodówki na godzinę . Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i odcinamy końcówki. Surowa kiełbasę rozgnieść widelcem . Jajka "obkleić" mięsem z kiełbasy i wcisnąć do środka schabu. Schab obłożyć plasterkami boczku. Włożyć do nagrzanego piekarnika (200°) na ok. 90 minut. Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 160°.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.01.2014 12:51
wspaniały przepis.
mirosława4 15.10.2013 15:24
super pomysł na przyrządzenie smacznego mięska
barbara11561 07.08.2013 13:02
świetny pomysł
jeta72 25.07.2013 07:54
jeszcze takiego nie jadłam - czas spróbować :-)
Pusia 28.06.2013 11:42
apetyczny schabik
Wacław 01.05.2013 09:49
musiało być pyszne :)
cooleczka 04.02.2013 11:26
ciekawy pomysł
Alex_M 16.01.2013 12:07
super pomysl!
Dorota37 11.01.2013 07:51
ciekawy przepis
Pani Domu 16.10.2012 16:52
świetny pomysł
Łukasz15 28.09.2012 12:39
extra
Wafelek2601 18.09.2012 11:13
Super
berys18 17.09.2012 11:04
apetyczny schabik
Rybciia 07.09.2012 13:08
super!!!
A_gucha 05.09.2012 11:54
bardzo ciekawy pomysł... pewnie nie wychodzi taki suchy jak zwykle
A_gucha 05.09.2012 11:54
bardzo ciekawy pomysł... pewnie nie wychodzi taki suchy jak zwykle
A_gucha 05.09.2012 11:54
bardzo ciekawy pomysł... pewnie nie wychodzi taki suchy jak zwykle
A_gucha 05.09.2012 11:54
bardzo ciekawy pomysł... pewnie nie wychodzi taki suchy jak zwykle
A_gucha 05.09.2012 11:54
bardzo ciekawy pomysł... pewnie nie wychodzi taki suchy jak zwykle
A_gucha 05.09.2012 11:53
bardzo ciekawy pomysł... pewnie nie wychodzi taki suchy jak zwykle
A_gucha 05.09.2012 11:53
bardzo ciekawy pomysł... pewnie nie wychodzi taki suchy jak zwykle
magdziorka6 05.08.2012 18:20
dla mnie ekstra pomysł chyba się podejme napewno super wygląda po upieczeniu
Norgiusz 05.08.2012 16:33
fajny
olkaaa 14.07.2012 15:23
rewelacyjny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak