Sposób przygotowania

Na blaszkę wyłożyłam jedną warstwę herbatników.
Na nie połozyłam gotową masę toffi (przed otwarciem puszki zanużyłam ją na chwilę w gorącej wodzie, masa zrobiła się płynniejsza i łatwiej wyłożyło się ją na herbatniki).
Położyłam kolejną warstwę herbatników.
Budynie (jeśli są bez cukru, to dodać go tyle, ile na opakowaniu) ugotowałam w 0,5 litrze mleka. Schłodziłam. Masło zmiksowałam na puch i ciągle mieszając dodałam zimny budyń.
Masę wyłożyłam na herbatniki i przykryłam kolejną warstwą herbatników.
Żelatynę rozpuściłam w 4 łyżkach wrzątku. Śmietanę ubiłam na sztywno, dodałam cukier puder i chłodną żelatynę. Zmiksowałam i wyłożyłam na herbatniki.
Na to potarkowałam mleczną czekoladę.

Smacznego :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !