Sposób przygotowania

Ser należy przetrzeć przez sitko, aby nie było w nim żadnych grudek. Przekładamy ser do miski. Dodajemy żółtka, mąkę i szczyptę soli. Białka z jajek należy wcześniej ubić na sztywną pianę. Gotową dodajemy do pozostałych składników. Zagniatamy cisto, które powinno być miękkie i trochę się lepić. Stolnicy wysypujemy mąką. Z ciasta formujemy wałki i odcinamy z niego pod kątek kluski. Nastawiamy wodę z odrobiną soli. Do wrzątku wrzucamy kluski. Należy je gotować do wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też takie robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !