Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niemiecki naleśnik z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanki
jajko 3
mleko 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Niemiecki naleśnik z piekarnika

Ubij delikatnie jajka. Wlej mleko, roztopione masło, sól oraz cukier. Powoli dodaj przesypaną przez sito mąke, cały czas mieszając, aż do powstania gładkiej masy bez grudek.
Posmaruj okrągłą formę tłuszczem i wlej masę. Piecz w rozgrzanym do 220C piekarniku przez ok. 12 -15 minut.
Po wyciągnieciu naleśnika poukładaj na wierzchu owoce. Możesz polac syropem klonowym bądź czekoladowym, dodać pokrojone migdały lub orzechy. Rodzaj dodatków zależy od ciebie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.04.2013 23:34
fantastyczny przepis na smakołyki :]
tomek18 01.08.2012 17:07
super pomysł
caralajna 07.07.2012 07:08
ale fajny :)
adelajda 04.07.2012 21:14
Bardzo zgłodniałam !!
Rafał10 01.07.2012 11:31
wygląda smakowicie !
czekoladka_m 19.06.2012 16:53
bardzo fajny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak