Sposób przygotowania

białka ubić na sztywno dodać żółtka,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać wylać ciasto do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.30min.w międzyczasie przygotować masę,żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę ziemniaczaną połączyć z zimnym mlekiem i całość zagotować,przestudzić,utrzeć margarynę lub masło na puszystą masę z cukrem waniliowym stopniowo dodając wystudzony budyń,gotową masę podzielić na dwie części do jednej dodać umyte i pokrojone owoce np.banany,kiwi,winogrona,mandarynki,mogą być też owoce sezonowe w/g uznania a do drugiej części dodać kakao i zmiksować,krem przełożyć na wystudzone ciasto najpierw część z kakao a na wierzch z owocami wyrównać wierzch i ozdobić owocami boki wokoło posmarować masą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !