Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort ambasador

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt.
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
żółtko jajek 6 szt.
cukier 1i1/4 szkl.
mąka 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko zimne 3/4 l.
margaryna lub masło 2 kost.
kakao 6 łyżek
cukier waniliowy
woda 6 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: tort ambasador

białka ubić na sztywno dodać żółtka,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać wylać ciasto do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.30min.w międzyczasie przygotować masę,żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę ziemniaczaną połączyć z zimnym mlekiem i całość zagotować,przestudzić,utrzeć margarynę lub masło na puszystą masę z cukrem waniliowym stopniowo dodając wystudzony budyń,gotową masę podzielić na dwie części do jednej dodać umyte i pokrojone owoce np.banany,kiwi,winogrona,mandarynki,mogą być też owoce sezonowe w/g uznania a do drugiej części dodać kakao i zmiksować,krem przełożyć na wystudzone ciasto najpierw część z kakao a na wierzch z owocami wyrównać wierzch i ozdobić owocami boki wokoło posmarować masą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.12.2013 09:08
bardzo fajny
IKrakowianka 04.05.2013 22:05
wow-brzmi super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak