Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z indyka i kurczaka wędzonego

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka wędzone 2 duże
marchewka 3-5 szt.
por 1 mały
seler nać 3-4 liście
lubczyk duża gałązka
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
pieprz mielony
udziec z indyka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z indyka i kurczaka wędzonego

Mięso z indyka i wędzone udka kurczaka umyć w zimnej wodzie, osączyć i zalać w garnku zimną wodą.
Dodać pokrojony por, obrane marchewki, lubczyk, liście selera i jarzynkę.
Ugotować, jak klasyczny rosół - długo i na jak najmniejszym płomieniu.
Podawać z makaronem.

Taki rosół jest także świetną bazą do czerwonego barszczu, kapuśniaku, zupy ogórkowej czy szczawiowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.03.2013 10:34
ciekawy smak,nigdy do rosołu nie dodawałam wędzonego
Habibi 06.07.2012 08:19
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak