Sposób przygotowania

Mięso z indyka i wędzone udka kurczaka umyć w zimnej wodzie, osączyć i zalać w garnku zimną wodą.
Dodać pokrojony por, obrane marchewki, lubczyk, liście selera i jarzynkę.
Ugotować, jak klasyczny rosół - długo i na jak najmniejszym płomieniu.
Podawać z makaronem.

Taki rosół jest także świetną bazą do czerwonego barszczu, kapuśniaku, zupy ogórkowej czy szczawiowej.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy smak,nigdy do rosołu nie dodawałam wędzonego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !