Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1,5 łyżki
chrzan tarty 1 dyży soik
kwaśna śmietana 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy

W woku czy na patelni musimy z cukrem rozpuścić nasze masło. Do rozpuszczonego już dodajemy chrzan. Wszysko mieszamy ze sobą na małym ogniu, musmy sprawić aby stał się gorący, w tym momencie dodajemy rozbełtaną smietane z jajkiem. Mieszamy i tak około 5 minut podgrzewamy, nasz sos musi mieć gęsta konsystencję, będzie wydawał z siebie bulki. zdejmujemy wtedy z ognia i przelwamy aby ostygł.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 10.11.2012 21:42
ja lubię taki sos chrzanowy
pacpaw 24.07.2012 17:53
znakomicie się prezentuje ten przepis
jerry1 28.06.2012 10:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak