Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KWAŚNE KAPELUSZE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
Zalewa:
woda 2 szkl
ocet 1 szkl
cukier 1 łyżka
cebula 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KWAŚNE KAPELUSZE

Pieczarki duże myjemy. I 15 minut gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy wodę, Kapelusze odcinamy od nóżek. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kapelusze dajemy do jajka następnie do bułki tartej i smażymy. I wrzucamy do zalewy.
ZALEWA:
Wodę, cukier, ziele, liść laurowy, ocet, cebule pokrojona zagotować. Troszkę przestudzić i dodać główki pieczarek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak