Sposób przygotowania

MĄKĘ ROZYPUJEMY NA STOLNICY DODAJEMY MARGARYNĘ I WSZYTSKO SIEKAMY NOŻEM. ZAGNIATAMY CIASTO DODAJĄC STOPNIOWO PIWO. ZAGNIECIONE CIASTO WKŁADAMY DO LODÓWKI NA NOC. PO WYJĘCIU CIASTO DZIELIMY NA CZTERY CZĘŚCI. KAŻDĄ Z NICH ROZWAŁKOWUJEMY I DZIELIMY NA TRÓJKĄTY. NA KAŻDY TRÓJKĄT KŁADZIEMY ŁYŻKĘ POWIDEŁ LUB DŻEMY LUB CZEKOLADOWEGO MASŁA I ZWIJAMY W ROGALIK. PIECZEMY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU AŻ SIĘ ZARUMIENIĄ. GOTOWE ROGALIKI POSYPUJEMY CUKREM PUDREM.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    ojj pyszne są takie rogaliki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    a mnie chyba by było szkoda piwa , wolałbym wypić hehe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !