Sposób przygotowania

Przerywałam na grządkach kalarepki i zostało mi trochę młodych roślinek... :)

Liście kalarepy i selera umyć i pokroić. Zalać wywarem. Posolić. Dodać młodą marchewkę i cebulę- mogą być w większych kawałkach, bo i tak na koniec zupę trzeba zmiksować.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać czosnek- zupę zmiksować a następnie zasypać makaronem.
Gotować około 6/7 minut. Zabielić śmietanką, posypać koperkiem i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Oczekiwałam, że zupa będzie w smaku przypominała krem z kalarepy a ku mojemu zdziwieniu bardziej przypomina zupę szpinakową.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Z liści kalarepy zupy nie robiłam, jeszcze się nie spotkałam z przepisem.
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Muszę wypróbować, podoba mi się ten pomysł.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mi też się podoba ta zupa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    David

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !