Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z liści kalarepki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
cebula 1 szt
liście kalarepy 20 szt
seler naciowy 2 gałązki
wywar z kurczaka 2,5 l
ząbek czosnku 1 szt
makaron falbanki 200 g
śmietanka słodka 200 ml
koper świeży 1 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z liści kalarepki

Przerywałam na grządkach kalarepki i zostało mi trochę młodych roślinek... :)

Liście kalarepy i selera umyć i pokroić. Zalać wywarem. Posolić. Dodać młodą marchewkę i cebulę- mogą być w większych kawałkach, bo i tak na koniec zupę trzeba zmiksować.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać czosnek- zupę zmiksować a następnie zasypać makaronem.
Gotować około 6/7 minut. Zabielić śmietanką, posypać koperkiem i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 05.07.2013 12:48
super przepis
caralajna 05.08.2012 21:08
mi też się podoba ta zupa :)
Henryka2 19.06.2012 12:53
Muszę wypróbować, podoba mi się ten pomysł.
halina17 19.06.2012 12:41
Z liści kalarepy zupy nie robiłam, jeszcze się nie spotkałam z przepisem.
Anna169Hosz 19.06.2012 12:39
Oczekiwałam, że zupa będzie w smaku przypominała krem z kalarepy a ku mojemu zdziwieniu bardziej przypomina zupę szpinakową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak