Sposób przygotowania

Masło ucieramy wraz z żóltkami (białka dać do osobnego pojemnika) oraz cukrem. Dodajemy 6 łyzek oleju na przemian z mąka pomieszaną z proszkiem do pieczenia. z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do ciast. Mieszamy dalej. Ciasto dzielimy na 3 części z czego 1 największa , która mieszamy z dwoma łyżkami kakao , drugą połowę ciasta dzielimy znów najmneijsza ilość zostawiamy bez dodatków a do drugiej części wsypujemy mak. Keksówke natłuścić Na spód wlać mase wymieszaną z kakao , na górze po bokach dać masę z makiem a na środku mase bez dodatków. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Najlepiej na niższej półce by góra się nie spiekła. Można polać lukrem (czyli cukier puder , wymieszany z sokiem z cytryny i przegotowana wodą) lub posypać cukrem pudrem . Ciasto rewelacja bardzo szybko znika ze stołu. Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !