Sposób przygotowania

Ogórki sałatkowe ''węże'' umyć i pokroić w plasterki razem ze skórką.
Przełożyć do miski, dodać cebulę pokrojoną w piórka, posolić i odstawić na kilka minut.
Dodać posiekany koperek.
W rondelku zagotować wodę z cukrem i octem.
Gorącą marynatą zalać ogórki, nakryć i pozostawić na 1-2 godziny, w zależności od grubości plasterków.
Przed podaniem odcedzić.

Podawać do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !