Sposób przygotowania

Paprykę umyć , przeciąć w pół , usunąć gniazda nasienne. Ryż zalać osolonym wrzątkiem - 5 min odcedzić. Pieczarki umyć posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju, osolić. Wymieszać z ryżem i jajkami. Chwilę smażyć, dodać starty ser, sól i pieprz i zmiażdżony czosnek. Farszem napełnić strąki papryki, ciasno ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, podlać 1 szklanką bulionu i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    uwielbiam faszerowane papryki
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    uwielbiam faszerowane papryki
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    uwielbiam faszerowane papryki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !