Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 0/5 litra
cytryny 5 sztuk
mięta 1 pęczek
cukier 1 łyżka
lód

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada

Cytrynę myjemy i kroimy na plasterki, odrywamy listki mięty od gałązek. Do dzbanka o pojemności 1l wkładamy plasterki cytryn oraz listki mięty. Dodajemy tyle kostek lodu, żeby swobodnie w dzbanku zmieściła się woda. Zalewamy nią wszystko, dodajemy łyżkę cukru, mieszamy i gotowe.

Liście mięty można wcześniej lekko potraktować moździerzem żeby puściły więcej soków i po tym zabiegu dodać je do dzbanka, żeby mieć bardziej intensywny smak mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak