Sposób przygotowania

Kapustę umyć , sparzyć i podzielić na 4 części a potem zalać wrzącą wodą i zagotować pod przykryciem , gdy już będzie miękka to wyjmujemy ją wyciąć głąb , rozgrzać tłuszcz wymieszać z mąką , zasmażyć nie rumieniąc , rozprowadzić zimną śmietaną , zagotować mieszając trzepaczką i połączyć z żółtkiem i posiekana natka pietruszki , doprawić do smaku . Kapustę układamy na półmisku żaroodpornym , polać sosem , posypać serem startym i zapiekamy w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    śmietana 2\3 szklanki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !