Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos turystyczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
pomidory 200 g
powidła śliwkowe 3 łyżki
cebula
mąka 1 łyżka
konserwa mięsna 1 puszka
kiełbasa wędzona 100 g
tłuszcz 2 łyżki
sól
cukier
pieprz
tłuszcz 1 łyżka (do kapusty)
jabłko kwaśne 250 g kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos turystyczny

Kapustę umyć i pokroić w kostkę lub poszatkować zalewamy małą ilością wody z dodatkiem tłuszczu i zagotować do miękkości pod przykryciem ,jabłka przekroić na pół , tylko obrać potem pokroić jeszcze na cząstki razem z pomidorami też bez skórki. , cebulę w kostkę podsmażyć dodać mąkę , lekko zarumienić i włożyć do kapusty razem z jabłkami , pomidorami , powidłami , rozdrobnioną konserwą , przyprawami oraz kiełbasą pokrojoną w plasterki , jeszcze chwilkę pogotować i wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak