Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz podhalański

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 500 g
baranina bez kości 300 g
cebula
koperek
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
tłuszcz 1 łyżka (do zasmażki)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz podhalański

Cebulę i mięso pokroić w kostkę a potem razem zrumienić , dodać opłukaną kaszę posolić i gotować do miękkości , w między czasie kapustę oczyszczamy z uszkodzonych liści pokroić w kostkę usuwając głąb i grube nerwy , włożyć do mięsa pod koniec gotowania . Tłuszcz rozgrzać i wymieszać z mąką , lekko rumieniąc i włożyć do kapusty razem z przyprawami posiekaną zieleniną jeszcze chwilkę pogotować a potem doprawić do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 30.08.2012 22:39
super
kasienka23 29.08.2012 21:32
pycha
Monika79 25.08.2012 17:16
apetyczne
anja3107 19.06.2012 10:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak