Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, zahartować wodą z lodem i po ponownym odcedzeniu odstawić do ostygnięcia.
Wędzoną belonę podzielić na kawałki, obrać ze skóry i ostrożnie obrać mięso usuwając ości.
Ości w belonie są wyraźnie zielone, co ułatwia wyjmowanie je z rybiego mięsa :)
Ziemniaki obrać i dowolnie pokroić.
Koperek opłukać, osączyć i posiekać.
Składniki sałatki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i posiekaną cebulką ze szczypiorkiem.
Polać olejem i skropić sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !