Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaroniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 10 dag
migdały 5 dag
orzechy 5 dag
białko 2 szt
cukier puder 3/4 szkl
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaroniki

Płatki wysypać na sucha patelnię i uprażyć stale mieszając, a potem na desce zmiażdżyć wałkiem. Migdały i orzechy sparzyć i oczyścić z łupinek, drobniutko posiekać. Białka ubijać dosypując stopniowo cukier puder, aż lśniąca piana będzie się odrywała płatami od trzepaczki. Wymieszać ją z płatkami, orzechami i migdałami. Masę wyciskać ze szprycy małymi porcjami na natłuszczoną masłem blachę. Wstawić do ciepłego piekarnika (150 st) na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak