Sposób przygotowania

Posiekać przesianą z solą mąkę z masłem, dodać żółtko i cukier, szybko połączyć składniki, schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość ok 1/2 cm. Foremki dokładnie wysmarowane masłem wylepić ciastem, by dokładnie przylegało do dna i boków. Ustawić je na blasze i wstawić je do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 20 min. Wyjąć ostrożnie by się nie pokruszyły, po przestygnięciu z foremek. Truskawki umyć, dokładnie odsączyć. Do każdej babeczki wkładać łyżeczkę bitej śmietany i dekorować truskawką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wspaniałości
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !