Sposób przygotowania

Fasolę przebrać , opłukać i zalać woda , zagotować a potem odstawić na 2 godziny. Po tym czasie gotujemy ponownie w tej samej wodzie . Kapustę oczyszczamy z uszkodzonych liści przekroić na 4 części zalewamy to wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i gotować do miękkości. Następnie kapustę wyjąć , odcedzić , odcisnąć i zemleć razem z fasolą odcedzoną . Cebule obieramy i drobno kroimy , słoninę w drobną kosteczkę częściowo stopić , dodać cebulę podsmażyć , oprószyć mąką , lekko zrumienić wymieszać z przygotowana masą i jajkiem doprawić do smaku i dopiero teraz możemy zacząć formować w bułce tartej owalne kotleciki i smażymy z obu stron .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !