Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 800 g
tłuszcz 2 łyżki
cebula
mąka 1,5 łyżki
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska zasmażana

Kapustę oczyszczamy z uszkodzonych liści , opłukać i cienko poszatkować , potem zalewamy małą ilością wody z dodatkiem soli łyżki tłuszczu i cukru zagotować pod przykryciem . Potem zdejmujemy pokrywkę , zmniejszamy płomień i gotujemy bardzo powoli. W tym czasie cebulę najlepiej małą pokroić w kosteczkę na pozostałym tłuszczu podsmażyć , wymieszać z mąką , zasmażyć i włożyć do kapusty zagotować i doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 23.10.2012 18:31
super
Miki 22.08.2012 12:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak