Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem, wlać ciepłe mleko, posypać łyżką mąki, odłożyć do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodać żółtko, aromat, resztę mąki, wyrabiać. Pod koniec wlać rozpuszczone przestudzone masło. Wyrabiać około 15 minut, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce. Orzechy posiekać, utrzeć z białkiem, rumem i kakao. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, lekko rozciągnąć, posmarować białkiem z orzechami i zwinąć jak roladę. Włożyć do posmarowanej tłuszczem formy z kominkiem, odłożyć na 15 minut. Następnie wstawić do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetna jest!!!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczna babeczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    pysznie wygląda babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !