Sposób przygotowania

Żółtka (najbezpieczniej ze sparzonych jajek) przełożyć do miseczki i wsypać cukier i cukier waniliowy.
Ucierać, aż powstanie puszysta i jasna masa.
Truskawki przebrać, umyć, osączyć i odszypułkować.
Owoce pokroić w ćwiartki, skropić sokiem z limonki i ostrożnie wymieszać.
Do czterech salaterek włożyć równe porcje truskawek i polać koglem-moglem.
Wstawić do lodówki na godzinę.

Podawać jako dodatek do lodów lub samodzielny deser.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak jeszcze truskawek nie jadłam.
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Musisz spróbować, jeśli lubisz kogel-mogel :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !