Sposób przygotowania

Masło roztopić, ostudzić. Drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem. Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie,, wlać mleko z drożdżami , zamieszać lekko składniki w środku, mąką z brzegu przysypać rozczyn. Przykryć ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia na 15 minut. Następnie dodać 1 jajko, sól, przestudzone masło, cukier waniliowy, skórkę cytrynową, dokładnie wyrobić. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na około 25-30 minut. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować i dużym kubkiem wycinać krążki. Mniejszą szklanką w dużych krążkach wycinać mniejsze krążki. Z ciasta które pozostało z dużego krążka lekko rozciągając zrobić ósemkę, ułożyć podwójnie na małym krążki posmarowanym białkiem. W środek włożyć łyżeczkę marmolady wymieszanej z konfiturą. Odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 190 stopni około 15 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ale świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajne i smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale fajnew
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    bardzo apetyczne
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !