Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z królika w piwnym soie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
piwo jasne 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 6-7 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
królik 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z królika w piwnym soie

Mięso umyć, osuszyć, usunąć kości, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać pokrojone mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, połowę piwa, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i pieprzu. Na pozostałym po pieczeniu mięsa tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z mięsem. Wszystko razem dusić pod przykryciem do miękkości dolewając pozostałe piwo. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, połączyć z miękkim mięsem, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.08.2013 11:14
Apetyczny gulasz.
Iwusia 18.10.2012 23:03
pycha obiad
kate.500 20.09.2012 10:04
smaczny gulasz
Wiesława1 01.09.2012 09:27
napewno wypróbuję
olkaaa 29.08.2012 09:21
jeszcze nie jadłam
Katarzyna59 06.07.2012 15:14
musi być bardzo pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak