Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z cukrem pudrem, dodać margarynę, posiekać nożem. Następnie wlać żółtka, śmietanę, aromat i rękami zagniatać tworząc kruszonkę. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cynamonem i cukrem. Brytfannę wyłożyć pergaminem. 1/3 kruszonki wsypać do brytfanny lekko docisnąć ręką, Na kruszonkę wyłożyć połowę jabłek, posypać połową pozostałej kruszonki. Następnie wyłożyć pozostałe jabłka i posypać resztą kruszonki. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45-50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ciasta z jabłkami to jedne z moich ulubionych :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    ach te jabłeczniki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    w sam raz na niedzielny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszne ciasto,takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !