Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raclettowe pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 nieduże
ser raclette 10 plasterków
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Raclettowe pieczarki

Pieczarki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Odcinamy ogonki, obieramy ze skórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej pieczarce układamy po 1 jednym plasterku sera, pokrojonego na mniejsze kawałki. Posypujemy roztartymi w dłońmi ziołami prowansalskimi. Zapiekamy na patelenkach do raclette do czasu rozpuszczenia się sera. Podajemy z ketchupem lub np. sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.06.2012 20:00
nie tylko pieczarki, a nawet pieczara :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak