Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w kostce rosołowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
piepez do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w kostce rosołowej

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszoną kostką bulionową, oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Krok 1 - Udka z kurczaka w kostce rosołowej foto
2
Następnie ułożyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym, wlać 1 szkl wody, przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia zdjąć folię, polać mięso powstałym sosem i pozostawić do zrumienienia.
Krok 2 - Udka z kurczaka w kostce rosołowej foto
3
Podawać z ziemniakami i surówką
Krok 3 - Udka z kurczaka w kostce rosołowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.08.2013 10:37
smaczny pomysł
Motorek 15.08.2012 17:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak