Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pierogi ruskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
żółtko jajek 1 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku
ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
pieprz do smaku
woda 1/2 (gorąca)
twaróg 30 dag
żółty ser starty 1o dag
papryka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać na stolnicą, dodać żółtko i olej. Stopniowo wlewać gorącą wodę i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać
Krok 1 - Pikantne pierogi ruskie foto
2
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać żółty ser, pokruszony twaróg mieloną paprykę, cebulę, szczypiorek, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pikantne pierogi ruskie foto
3
Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię
Krok 3 - Pikantne pierogi ruskie foto
4
Wybierać łyżką cedzakową, wkładać na talerz.
Krok 4 - Pikantne pierogi ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.12.2012 00:49
wspaniały obiad
romanrafal
romanrafal 05.09.2012 16:29
super jedzonko
olkaaa 24.08.2012 09:07
super pierogi
Barbara/zuza22_85 01.08.2012 22:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak