Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
pomidor 1 szt
śmietana 100 ml
pietruszka 1/3 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z kurczakiem

Pierś myjemy i gotujemy w 1,5 litra wody. Kalafiora myjemy dokładnie i rozcinamy na małe różyczki. Wkładamy do wody z piersią. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, pierś wyciągamy i kroimy w kostkę - wrzucamy do zupy, doprawiamy do smaku. Po zdjęciu z ognia podajemy śmietanę i posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 08.07.2012 20:52
pyszna zupka:)
caralajna 25.06.2012 08:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak