Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka II.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode byraczki z łodyżkami ok 8-10 szt.
marynowane buraczki 1 słoiczek
ocet 1 łyżka
cukier do smaku
pieprz do smaku
Kwas cytrynowy Prymat 1/3 łyżeczki
żeberka
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziemniaki młode
włoszczyzna 1 (młoda)

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka II.

Zupę gotuję na żeberkach. Gdy się zagotują ściągam szum i wsypuję kucharka. Gotuję ok godziny. W tym czasie kroję młode buraczki w plasterki lub kostkę i łodyżki (bez liści). Kroję też włoszczyznę (marchew, por, pietruszkę i seler) oraz ziemniaki. Wszystko dodaję do gotującego się wywaru, po 15-20 minutach dodaję marynowane buraczki pokrojone w kostkę i zalewę z tych buraczków (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/164294/male-buraczki-w-sloiku-na-zime-.html). Doprawiam octem, kwaskiem, cukrem i pieprzem. Można zaciągnąć śmietaną, ale nie koniecznie. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 19.06.2012 00:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak