Sposób przygotowania

Liście szczawiu płuczemy i kroimy na paski. Następnie kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i podgrzewamy tak długo aż ściemnieje. Wlewamy pół szklanki bulionu i gotujemy, następnie miksujemy blenderem. Wlewamy resztę bulionu. Wlewamy śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki. Do talerza wkładamy dwie połówki jajka i zalewamy zupą szczawiową. Podajemy na ciepło. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    mialam taka na wczorajszym obiadku smaczna szczegolnie jak na talerzu obok sa mlode ziemniaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie z tym jajkiem wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    właśnie przypomniał mi się smak dzieciństwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !