Sposób przygotowania

Ciepłe mleko, wymieszać z drożdżami, roztopionym, przestudzonym masłem, 1 jajkiem, cukrem waniliowym. Do miski przesiać mąkę, wymieszać z cukrem pudrem, zrobić wgłębienie, wlać płynne składniki, wymieszać i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia. Następnie ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować, pokroić w prostokąty, ułożyć na przygotowanej blaszce, odłożyć do wyrośnięcia. Z mąki cukru i masła zrobić kruszonkę. W wyrośniętych kawałkach ciasta na środku ręką zrobić wgłębienie, ułożyć umyte, osuszone, bez szypułek truskawki i posypać kruszonką. Boki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyśmienite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    pysznie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    przepyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm pyszna i smakowita drożdżówka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm pyszna i smakowita drożdżówka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    przepyszne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Poproszę o jedną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !