Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak duszony we własnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 15 dkg
sól 1 dkg
sól do smaku ?
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak duszony we własnym sosie

kurczaka pokroić na kawalki średniej wielkości, umieścić w rondlu, dodać sol, masło oraz wlać wodę. rondel przykryć i dusić kurczaka na słabym ogniu. Odparowaną wodę stopniowo uzupełniać. gdy mięso jest miękkie i rozpada sie. podać wraz z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daniel477 19.06.2012 13:30
sorry źle napisałem.
wojtek5 18.06.2012 23:38
to sol 1 g czy do smaku?wiadomo o co chodzi ale w przepisach zawsze to doprecyzowac zeby inni mogli zrobic to dobrze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak