Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto "Trzy Bit"

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 6 opakowania
mleko 0,5 l
budyń bez cukru 1 opakowanie
mąka tortowa 1 łyżka
żółtko jajek 5 szt
masło 1 kostka
karmel 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto "Trzy Bit"

Do garnka wlać mleko(odlać 0,5 szklanki) i postawić do gotowania, wsypać cukier do gotującego się mleka i wlać rozrobioną w reszcie mleka mąkę i budyń. Lekko podgotować i zdjąć z ognia. Wbijać do macy po jednym żółtku ciągle mieszając żeby się nie zważyło. Gdy masa przestygnie zmiksować z kostką masła. Na brytfannie na keksa wyłożyć folie aluminiową, rozłożyć herbatniki blisko siebie i przekładać - herbatniki masa budyniowa, herbatnik, masa karmelowa, herbatnik itd aż składniki się skończą. Zakończyć masą i posypać gorzkim kakao na dekoracje.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 07.07.2012 12:21
uwielbiam:)
1j1o1l1a1 18.06.2012 23:15
właśnie robię :) nieco inaczej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak