Sposób przygotowania

Do garnka wlać mleko(odlać 0,5 szklanki) i postawić do gotowania, wsypać cukier do gotującego się mleka i wlać rozrobioną w reszcie mleka mąkę i budyń. Lekko podgotować i zdjąć z ognia. Wbijać do macy po jednym żółtku ciągle mieszając żeby się nie zważyło. Gdy masa przestygnie zmiksować z kostką masła. Na brytfannie na keksa wyłożyć folie aluminiową, rozłożyć herbatniki blisko siebie i przekładać - herbatniki masa budyniowa, herbatnik, masa karmelowa, herbatnik itd aż składniki się skończą. Zakończyć masą i posypać gorzkim kakao na dekoracje.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    właśnie robię :) nieco inaczej:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !