Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa mrożona z lodem na patyku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 lyzeczki
likier orzechowy 10 ml
wrzątek 20 ml
woda zimna 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa mrożona z lodem na patyku

Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki. Zalewamy 20 ml wrzątku. Następnie dolewamy zimnej wody i likier orzechowy. Następnie wkładamy lód na patyku do szklanki i odstawiamy do lodówki. Po około 20 minutach wyciągamy patyczek ze szklanki. Powstała nam wspaniała pianka z loda. Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 06.08.2012 10:44
lubię taką kawkę
dwa pokoje z kuchnią 19.06.2012 09:42
ja robię w wersji czekoladowej, dodaję kruszony lód i robię na gęsto- polecam też tą wersję
aginaa 18.06.2012 20:35
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak