Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekana ryba z marchewką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
marchew 1
cebula 2
przecier pomidorowy 10 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
jajko
ocet 5 łyzek
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekana ryba z marchewką

Rybe opłukac i pokeoic na mniejsze kawałki. Posolić. Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Marchewkę ugotować. Pokroic na zapałkę. Cebul pokroic na piórka. Wodę zagotowac z octem, przecierem, cebulą, marchewką, zielem, lisćmi. Doparwić do smaku sola i pieprzem. Gdyb usmażona ryba i zalewa będą zimne rybę zalac zalewą. Przechowywac w lodówce. ZPo podaniu na stół polewać zalewą żeby ryba nie obeschła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.06.2012 20:49
wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak