Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier espresso

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 400 ml
cukier 500 g
spirytus 250 ml
kawa 5 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: likier espresso

W rondelku gotujemy wodę z cukrem, tak by powstał nam syrop karmelowy, ciągle mieszamy. Gdy syrop już będzie gotowy, dolewamy zimną odcedzoną kawę (bez fusów). Na końcu dodajemy spirytus, wlewając go wolnym strumieniem. Likier jest gotowy od razu do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna45 04.09.2012 23:25
uwielbiam:)
Andysz 27.08.2012 08:06
znakomity;)
cukiereczek 07.08.2012 07:48
ciekawy
aginaa 18.06.2012 20:35
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak