Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka ziemniaków
2 pętka kiełbasy
cebulka
szczypiorek
sos pieczarkowy
ser

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zapiekanka

Wysmarować masłem małą blachę. Obrać ziemniaki podzielić na pół, połowe pokroić w cienkie plasterki jedno pętko kiełbasy skroić na ziemniaki, następna wartswa to kolejno szczypiorek, cebulka, kiełbaska, ziemniaczki. Zrobić sos. Ja robię pieczarkowy z torebki dolaj tylko więcej wody jak jest w przepisie. Zalać warstwy położyć dużo sera i piec w piekarniku 180-200 stopni około godzinkę aż ser się spiecze. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela251
mela251 03.11.2010 08:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak