Sposób przygotowania

orkisz i mak opłukać pod bieżącą wodą,pszenicę namoczyć w 1/2litra wody i odstawić na noc,mak zalać 1/2 litra wody i zagotować odstawić także na noc,następnego dnia mak osączyć i zemleć dwukrotnie,pszenicę ugotować do miękkości i także zemleć,rodzynki namoczyć w letniej wodzie,orzechy i migdały drobno posiekać,daktyle,figi i śliwki pokroić w cienkie paseczki,podgrzać delikatnie z miodem i połączyć z pozostałymi składnikami całość wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    smaki z dzieciństwa, drewniany dom babci i wigilia na stole wysypanym sianem przy prawdziwym piecu ohhhhhh
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !