Sposób przygotowania

bułkę namoczyć w mleku śledzie wyfiletować namoczyć w zimnej wodzie i drobno posiekać masę doprawić pieprzem dodać odciśniętą bułkę i rozkłócone jajko wszystko dokładnie wyrobić i formować z masy kotleciki obtaczać je w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju po 3 min z każdej strony wycisnąć sok z dwóch cytryny wywar warzywny zagotować w rondelku zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody wlać sok z cytryn i gotować na małym ogniu mieszając,na koniec dodać kawałek masła wymieszać i już nie zagotować pozostałą cytrynę pokroić na cząstki usmażone kotleciki podawać z sosem przybrane cząstkami cytryny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pomysłowo zrobione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !